opc_loader

Wensenlijst

Magnesium Malaat met P5P

24,90


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  8  items
Beschrijving

Magnesium Malaat met P5P

Perfect opneembaar magnesiumpoeder met natuurlijke vorm B6!

Magnesium Malaat (met vitamine B6 als Pyridoxaal-5-fosfaat, de natuurlijke vorm van B6) is een erg goed absorbeerbare vorm van magnesium die de voordelen van dit mineraal, samen met de voordelen van appelzuur combineert, om bij te dragen aan het proces van het omzetten van voedsel in ATP, de energiebron van het lichaam. Organisch gebonden magnesium zoals magnesiummalaat, wordt beter opgenomen dan anorganische magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat.

Magnesium Malaat is een verbinding van magnesium en appelzuur. Het is klinisch aangetoond dat deze vorm goed is om te ontspannen en om de spiercellen van energie te voorzien. Appelzuur is een metaboliet in de citroenzuurcyclus. Bijna alle energie in de cellen worden geproduceerd in de citroenzuurcyclus. Magnesiummalaat vormt een belangrijk onderdeel van vele enzymen om in de ATP synthese energie vrij te maken uit een aërobe verbranding waardoor geen melkzuur wordt gevormd na inspanning.

Magnesium is voor de mens een serieus belangrijk element. In de voeding is het aanwezig in verse groene groenten, volle granen, noten en zaden. Magnesium speelt een rol bij de prikkeloverdracht tussen de zenuwcellen en draagt bij aan een normale spierwerking. Magnesium speelt een rol bij het behouden van soepele spieren. Ook draagt magnesium bij aan de instandhouding van normale botten.

Keuze magnesium

Wanneer kies je nu best voor Magnesium Tauraat met P5P, Magnesium Malaat met P5P of Magnesiumolie? Bel even voor een advies op maat!

Extra informatie

Vitamine B6, veiligheid en P5P

Er zijn verschillende vormen van vitamine B6. In supplementen worden twee vormen toegepast, pyridoxine HCL en de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fostaat (ook bekend als P5P). Tot nu toe zijn er geen problematische gevallen van B6 stapeling bekend bij gebruik van producten met pyridoxaal-5-fosfaat. Daarom kiest Vitakruid ervoor om in al haar producten over te stappen op P5P.

Enkele belangrijke voordelen van B6 als Pyridoxaal-5-fosfaat!

 • B6 als Pyridoxaal-5-fosfaat! kent geen geschiedenis van B6 stapeling.
 • B6 draagt bij tot een normale cysteïnesynthese.
 • B6 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
 • B6 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.
 • B6 draagt bij tot een normaal homocysteïnemetabolisme.
 • B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen.
 • B6 draagt bij tot een normale psychologische functie.
 • B6 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen.
 • B6 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 • B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 • B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit.

Over Vitakruid

Gezondheid is het grootste goed. Vitakruid zet zich daarom in voor de ontwikkeling van hoogwaardige voedingssupplementen die u helpen uw gezondheid en vitaliteit te behouden. Vitakruid levert voedingssupplementen die aansluiten bij de orthomoleculaire praktijk. Het assortiment wordt voortdurend verbeterd op reactie van de nieuwste en wetenschappelijke inzichten. De producten moeten zich onderscheiden op basis van prijs, dosering, samenstelling, zuiverheid, opneembaarheid en gebruiksgemak.

Samenwerking met professionals

Vitakruid wil voor iedereen relevante kennis beschikbaar stellen. Hierbij ligt de focus op de ondersteuning van professionals die beroepsmatig andere mensen adviseren over natuurlijke en orthomoleculaire oplossingen. Hiervoor organiseert Vitakruid regelmatig kennisbijeenkomsten door het hele land. Kennis delen is bij uitstek de bron tot verbinden. Vitakruid werkt nauw samen met natuurartsen, chiropractoren, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculaire therapeuten , die onze producten op grote schaal inzetten. Als innovatief bedrijf voelen wij ons zeer betrokken bij allen die werkzaam zijn in de complementaire gezondheidszorg.

Kwaliteitscontrole

De productie en distributie van de Vitakruid producten gaan volgens de strenge HACCP eisen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de producten gegarandeerd. Echter worden de producten ook geproduceerd en gedistribueerd onder de nog strengere GMP voorwaarden. GMP is de afkorting van Good Manufacturing Practice en is het allerhoogste waarborgingsysteem. Er wordt gelet op de duurzaamheid van de productie.


Inhoud

120 gram (poeder)

Samenstelling

Magnesium Malaat, Pyridoxaal-5-Fosfaat, sinaasappel aroma.

Ingrediënten per 1 gram (maatschepje)

Essentiële stoffen

Gewicht

RI*

Magnesium (als 1000 mg magnesiummalaat) 150 mg 40%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-Fosfaat) 1,2 mg 87%

* Referentie-inname
** Geen RI vastgesteld

Dosering

Neem 1 tot 2 gram per dag. Even oplossen in glaasje water of een andere koude drank. Bij voorkeur na een maaltijd gebruiken, tenzij anders wordt voorgeschreven.

Bijzonderheden

Aangegeven dosering niet overschrijden.

Allergenendeclaratie

Dit product bevat geen gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Bewaren

Afgesloten, donker en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Alternatieve artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items